Uw pand verduurzamen met zonnepanelen is zeer interessant. U bespaart op de maandelijkse energielasten en draagt bij aan een beter milieu. Nagenoeg alle panden zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Dus ook voor uw woning of bedrijfspand in Smallingerland zijn zonnepanelen interessant.

De opbrengst van de zonnepanelen is afhankelijk van een aantal zaken. In grote lijnen zijn dat dat 2 zaken:

  • De stand en oppervlakte van het dak;
  • De hoeveelheid WP per zonnepaneel;

Een schuin dak op het zuiden levert in de regel het beste rendement van de zonnepanelen op. Daken op het oosten en westen leveren iets minder rendement op en een dak op het noorden levert het minste rendement op. Als uw dak op het oosten, westen of noorden gericht is kan het nog steeds interessant zijn om zonnepanelen te nemen. De investering wordt dan misschien iets minder snel terugverdiend maar u bespaart wel direct op uw maandelijkse energiekosten.

Als er minder ruimte op het dak is of het verbruik is erg hoog dan kan het interessant zijn om te kiezen voor zonnepanelen met een hoog WP. Bijvoorbeeld een zonnepaneel met 400WP. Dat houdt in dat de hoeveelheid energie die een zonnepaneel oplevert hoger is.

Subsidie zonnepanelen Smallingerland

Het is op dit moment niet bekend of er in Smallingerland nog een lokale subsidie is voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarvoor kun je het beste contact opnemen met de gemeente zelf.

Je kunt in ieder geval gebruik maken van de BTW-regeling en 21% van het factuurbedrag terugkrijgen. Dit geldt op het materiaal en de installatie-uren. Daarvoor moet je aangifte bij de Belastingdienst doen maar vaak helpen installateurs je daarbij.

Prijzen zonnepanelen 2020

De prijzen van zonnepanelen in Smallingerland liggen tussen de 300 en 500 euro per paneel. Uiteraard is alles afhankelijk van het vermogen dat je nodig hebt en hoe makkelijk de zonnepanelen te installeren zijn.

Offerte zonnepanelen Smallingerland

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen op uw dak in Smallingerland moeten komen is het daarom aan te raden om advies in te winnen bij een gespecialiseerd installatiebedrijf. Zij kunnen op basis van uw verbruik en uw dak bepalen wat de beste oplossing is.

Laat hieronder uw gegevens achter en wij zorgen dat u in contact komt met meerdere installatiebedrijven die zonnepanelen in Smallingerland plaatsen.